Van studieloopbaancoaching naar professionele identiteit

Als een student goede cijfers haalt, en er verder geen bijzonderheden zijn, dan ben je snel klaar met de slc-gesprekken. Toch? “Integendeel,” zegt Annemiek Grootendorst, projectleider PI, “dan begint het pas. Als je het niet over de cijfers hoeft te hebben kun je veel meer ingaan op de ontwikkeling van de student als persoon, in de studie en loopbaan.”

Professionele identiteit gaat studieloopbaancoaching voorbij: het gaat over andere competenties dan de beroepscompetenties die in de opleiding worden aangeleerd. Het gaat om persoonlijke vaardigheden als zelfreflectie, samenwerken en netwerken. Die ontdek je en bouw je uit tijdens de studie, maar ook daarna. Met als uiteindelijk doel dat de student weet wat hij wil en kan en daar een geschikte baan bij weet te vinden.

In dit filmpje praat Annemiek je bij over wat Professionele Identiteit is, waarom je dit een plaats in je curriculum zou geven en welke ondersteuning je hierbij kan verkrijgen. Andere filmpjes geven inzicht in hoe opleidingen al met PI gestart zijn en wat daarin belangrijk is.

0 0

Geef je reactie

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.