‘Betrek jij een student die te laat komt nog bij je les?’

Behandel je studenten die een laag cijfer halen anders dan studenten die hoog scoren? Laat je laatkomers merken dat je geïrriteerd bent? Uitsluitingsmechanismen komen onwillekeurig overal voor, ook in de klas. Ivar Janssen koppelde een opdracht aan een reguliere lesmodule waarbij studenten en docenten hierover met elkaar in gesprek gaan. En die iedere docent kan geven. Resultaat: een hoop aha-momentjes.

Nieuwsgierig naar de opdracht en hoe jij die ook in kan zetten? En wil je weten wat nou precies een uitsluitingsmechanisme is? Ivar legt het je in dit filmpje uit.  

Ivar is verbonden aan de Expertisegroep Inclusiviteit van Hogeschool Rotterdam. Hij is coördinator van het Power Platform (onderdeel van Student aan Zet). Het PowerPlatform is er voor studenten die studeren met een functiebeperking. Contact: I.Janssen@hr.nl. Meer informatie over de module vind je op https://diversiteitindeklas.wordpress.com/

5 0

1 Reactie

Geef je reactie

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.