Krachtige Leeromgeving

Krachtige Leeromgeving

Van Ineke Miltenburg en Ron Weerheim, beiden actief met het Honoursprogramma binnen Hogeschool Rotterdam, is op honorscouncil.eu een artikel verschenen over Krachtige Leeromgeving.

Het artikel gaat over een manier van onderwijs organiseren en uitvoeren die studenten helpt het beste uit zichzelf te halen. Deze ‘Krachtige Leeromgeving’ sluit naadloos aan bij contextrijk leren en vraagt veelal aanvullende kwaliteiten van de betrokken docenten.

Er zijn vijf karakteristieken geformuleerd die ten grondslag liggen aan een krachtige leeromgeving: werken aan een (1) multidisciplinair vraagstuk in een (2) authentieke leeromgeving, gericht op (3) professionele excellentie waarbij docenten (4) hoge verwachtingen hebben van hun studenten en waarin gewerkt wordt in een (5) leer-werk-gemeenschap.

In het artikel gaan de auteurs ook in op wat zij onder ‘innovatie’ verstaan en hoe docenten daar met studenten aan kunnen werken. Tot slot krijgt de lezer een aantal handvatten waarmee hij als docent aan de slag kunt binnen zijn eigen onderwijsontwikkeling.

Lees het artikel op honorscouncil.eu (PDF).

Het artikel is ook in de hbo-kennisbank verschenen als tweetalig boekje met daarin een Nederlandstalige versie.

0 0

Geef je reactie

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.