SUS Ateliers: Bouwkunde’s prototype onderwijsvernieuwing

Arjan Karssenberg over duurzaam bouwen en leren

Bedacht, getekend, uitgerekend en gebouwd door studenten. Dat is CHIBB, een concept house van SUS Ateliers waar “heel veel extreem duurzame ideeën ingepropt” zijn, aldus hoofddocent Arjan Karssenberg. SUS Ateliers is een broedplaats voor ‘sustainable’ bouwen op het RDM-terrein. Hier wordt gebouwd aan de toekomst, zowel die van de planeet als die van de loopbaan van de student. Het huis is nu in gebruik, maar daar houdt het leren voor SUS Ateliers, haar partners en de studenten niet op.

Waar de meeste leerwerktrajecten bij Bouwkunde bij oplevering werden afgerond, gaan de projecten van SUS Ateliers door. “Vierdejaarsstudenten doen voor hun scriptie onderzoek naar het materiaal dat in CHIBB gebruikt is. De uitkomsten daarvan gebruiken wij weer bij de volgende lichting studenten en ook de leverancier wil die gegevens graag hebben.”

Een nieuwe vorm van onderwijs

CHIBB is daarmee een leerwerkproject dat echt van A tot Z wordt uitgevoerd door studenten. Daarmee is het een uitstekende voorbereiding op en nabootsing van de beroepspraktijk. Het samenbrengen van hogeschoolstudenten, mbo’ers en opdrachtgevers vraagt veel schakelen en sleutelen aan curricula. Hoe doet Arjan dat? Hij legt het uit in deze video en neemt ons mee op het werkterrein van SUS Ateliers op Heijplaat.

ONSwerk

Integraal onderwijs waarbij we de beroepspraktijk in huis halen staat de komende tijd hoog op de agenda. In het onlangs gepresenteerde WERKplan zet de hogeschool in op samenwerking met het werkveld, andere onderwijsinstellingen en andere disciplines binnen de hogeschool.

Lees meer over SUS Ateliers op hun website.

1 0

1 Reactie

  1. Integral education, in which we will adopt professional practice, will be on the agenda in the future.

    Reageren

Geef je reactie

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.